9 Ağustos 2015 Pazar

Anatomy 4D

4D Anatomi Nedir, Ne İşe Yarar?
Eğitim ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını birleştiren bir uygulama olan 4D Anatomy uygulaması bir android uygulamasıdır. Eğitim ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını birleştiren bir uygulama olan 4D Anatomy uygulaması bir android uygulamasıdır. Android işletim sistemli tablet veya akıllı telefonunuza google playden öncelikle 4D Anatomy uygulamasını indirip kurun.Sonra aşağıda verilen  resmi uygulamaya gösterin, isterseniz resmi yazıcıdan çıktı alarakra her yerde kullanabilirsiniz.



















Uygulama çalışmaya başlayacak ve size insan vücudundaki her türlü sistemi gösterecek. Örneğin damarlar, üreme sistemi veya iskelet sistemi gibi. Arttırılmış
gerçeklikuygulamaları ile eğitsel içerikler çok daha farklı bir hal alacaktır.
KAYNAK: http://www.eba.gov.tr/haber/1354982616

Spacecraft 3D

Spacecraft 3D Evinizdeki Uzay 
NASA'nın yeni uygulaması Spacecraft 3D iOS işletim sisteminden sonra şimdi Android için de piyasaya sürüldü. Belli ki NASA uzay bilimini kitlelere sevdirmek için mobil platformlarda uygulama geliştirme işini oldukça ciddiye almış. Program telefonunuzun kamerasını kullanarak bulunduğunuz ortama 3 boyutlu uzay araçlarını getiriyor. Kullanım için öncelikle Marker diye adlandırılan bir dosyanın çıktısını almanız gerekiyor.  
Bu çıktıyı aldıktan sonra tek yapmanız gereken programı çalıştırıp uzay aracınızı seçmek. Kameranızı çıktı aldığınız kağıda doğrulttuğunuzda uzay aracınız hemen önünüzde canlanıyor. Programın güzel yanlarından bir tanesi de uzay araçlarının çeşitli fonksiyonları yerine getirebilmesi. Örneğin mars görevindeki araçlar radarını açmak kollarını oynatmak gibi ufak hareketler de yapabiliyor. Bu arada illa çıktı almanıza lüzum yok. Görüntüyü bilgisayar ekranınızda da açınca telefon oradan da algılama yapmakta. Sonuç olarak gerçekten çok keyifli bir program.Programı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.nasa.jpl.spacecraft3D&hl=tr

Gradecam

Gradecam.com Nedir, Ne İşe Yarar? 
Gradecam en basit anlatımıyla optik okuma programıdır. Bu uygulama telefon ya da bilgisayarınızın kamerasıyla çalışmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan bu uygulama özellikle eğitimciler için büyük kolaylık sağlamaktadır.  
Telefon ya da bilgisayarınızın kamerasıyla cevap anahtarını okuttuktan sonra verileri bilgisayara aktarır. Çoktan seçmeli soruları anında sınıflandırır ve puanları bilgisayarınıza aktarır. Öğrencilerin notlarını herhangi bir ortama kolaylıkla transfer edebilirsiniz. Ayrıca sınav sonuçlarını diğer eğitimcilerlede paylaşarak değerlendirme yapabilirsiniz. Bu şekilde öğrencilere hızlı dönütler verebilirsiniz. Verileri değerlendirerek öğrencinin ilerlemesini gözlemleyebilir buna yönelik rapor hazırlayabilirsiniz. Uygulamaya www.gradecam.com dan ulaşabileceğiniz gibi App Store veya Google play' den ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

 KAYNAK: www.gradecam.com

iTunes U

iTunes U Nedir?
 Eğer öğretmenseniz iTunes U ile bir kurs açabilir, kursa ait tüm online eğitim materyallerini paket halinde kursa katılanlara sunabilir, kursiyerlerinizle etkileşim içinde bulunabilirsiniz. Oluşturduğunuz online kurs içerisine videoları, e-kitapları, appstore da yer alan uygulamaları, kendi notlarınızı yerleştirebilirsiniz. Böylece öğrenciniz internetin olduğu yer herde bu kurs paketinizi açıp, sizin sunduğunuz içeriklere anında ulaşabilecektir. Ayrıca kursunuza dahil olan öğrencilerinize push notification denilen, anlık mesajlar göndererek onlarla anında etkileşime geçebilir, kurs paketinizdeki güncellemelerden anında haberdar edebilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz size sunulan zengin bir eğitim paketinden istifade edebilir, notlar alabilir ve yaptıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Kursa katılan öğrenciler, sunulan eğitim materyalleri listesinden tamamladıkları bölümleri işaretleyebilirler. Öğrenciler, aldıkları tüm notları (bu notlar video, kitap veya bir makaleye ait olabilir farketmez) notes (notlar) sekmesinde görürler. Öğrenciler katıldıkları kursa ait tüm verilerini hem kendi iPad’lerinde, hem de Apple ID lerine tanımlı bulut sistem üzerine kaydettiklerinden dolayı, farklı bir iPad ile oturum açtıklarında da içeriklerine ulaşabilirler.
Apple iTunes U’yu tanıtırken, “Ücretsiz iTunes U ile, dünyanın en geniş ücretsiz online eğitim kataloğuna ulaşırsınız.” diyor. Hakikaten bu iddialı deyimi, iTunes U’yu biraz incelediğimiz de ve kataloglarını taradığımızda rahatlıkla görebiliyoruz. Her ne kadar Türkçe içerikler henüz bu kadar iddialı değilse de zaman içerisinde iTunes U kataloglarında yer alacaktır. Şimdi iTunes U’nun nasıl kullanıldığına bakalım. Öncelikle iPad’inize ücretsiz iTunes U programını indirmelisiniz. iTunes U ‘yu ilk açtığınızda eğer henüz bir kursa katılmamış iseniz arşivinizde “iTunes U kataloğunda ücretsiz dersleri tarayıp abone olabilirsiniz” ifadesi ile karşılaşırsınız. Bu yazıya veya sol üstteki katalog butonuna tıkladığınızda iTunes U kataloğu açılacaktır. iTunes U Kataloğu Katalogda ücretsiz olarak sunulan binlerce online kurstan istediğinizi inceleyebilir, katılmak istediğinize “Abone Ol” butonuna basarak abone olabilirsiniz. Ardından “Dersi Al” butonuna basarak kendi iTunes U arşivinize eklenmesini sağlayabilirsiniz. iTunes U arşivinize eklenen dersi açtığınızda sizi kursla ilgili genel bir bilgilendirme ekranı karşılar. Kursu hazırlayanlarla ilgili bilgiyi Öğretmen sekmesinde bulabilirsiniz. Kursun anahatları
 Kursla ilgili gönderilen mesajlar listesi. Bu mesajlarda kurstan istifade etmeniz için yapmanız gerekenleri bulabilir, yaptığınız aşamaları işaretleyebilirsiniz. Kursta kullanımlası önerilen eğitim malzemeleri Malzemeler sekmesinde yer alır. Kursla ilgili dinlenen bir ses kaydı, video veya e-kitap ile ilgili notlar alabilirsiniz. Alınan notlar, iTunes U da notlar sekmesinde gözükür. Aldığınız notları arkadaşlarınızla mail yada sosyal platformlar üzerinden paylaşabilirsiniz.

Dropbox

Dropbox Nedir?, Ne İşe Yarar?, Nasıl Kullanılır? 
Dropbox, şu sıralar adından sıkça söz ettiren, alanındaki gelişmelere ve iyileştirmelere paralel olarak kendini yenileyen bir program. Son zamanların en kayda değer ve pratik teknolojisi bulut depolama (cloud computing)’ nın en güzel kullanımlarından biri. Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten farkıysa yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak. Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle dropbox.com’a girip bir hesap oluşturmak ve sonrasında da uygun yazılımı indirip bilgisayarımıza kurmak gerekiyor. Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor. Bilgisayar dünyası ile mobil dünyanın da desteklediği, Windows, Linux, Mac ve Mobil için ücretsiz olan bu uygulama üzerine hazırlanan Dropbox tanıtım videosu:  
Dropbox, akıllı telefonlardan ve tabletlerden kullanıldığında verimini daha çok hissettiriyor. Mobil üzerinden kullanıldığında başlangıçtaki 2GB’lik boş alana ek olarak 500 MB’lik ‘Camera Uploads’ adında bir alan daha ekleniyor. Ayrıca Dropbox’ta kapasite artırmanın ücretsiz ve keyifli bir yolu daha var: Kullanıma davet ettiğimiz her arkadaşımız için ekstra 250 MB yer kazanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Dropbox’un pazarlama müdürü Anna Chiristina Douglas, kendi blogu üzerinden depolama hacminin genişleyeceğini duyurdu. Dropbox şu anda 50 GB’lik alanı aylık 9,99 dolar, yıllık 99 dolar; 100 GB alanı aylık 19,99 dolar, yıllık 199 dolar olarak kullanıcıya sunuyor. Yapılan değişiklikle beraber 50 GB’lik paket 100GB’ye; 100 GB’lik paket ise 200 GB’ye yükseltilecek. Dropbox Pro kullanıcıları ise bundan böyle 100 GB ve 200 GB’lik depolama alanlarına daha önce 50 GB ve 100 GB’lik alanlar için ödedikleri ücretleri ödeyecekler.

Evernote

Evernote Nedir?















Evernote nedir diyenler için Evernote bir not alma yazılımıdır diyebiliriz. Evernote ile aldığınız notların biçimi yalnızca metin notu olmak zorunda değil. Mürekkep notu seçeneğiyle el yazınızla not alma veya webcam’den resim çekip resim olarak not eklemesi yapılabiliyor. Kilit nokta eklediğiniz notlara heryerden ulaşabiliyor olmanız.Eklediğiniz notlar Evernote sunucularında saklanıyor. Evernote Kullanımı 
Öncelikle sitede bir hesap oluşturuyorsunuz ve artık herhangi bir yerden eklediğiniz bir nota herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz. Evernote’un yazılımının yanında Android ve iOs için mobil uygulamaları var ve çok popüler. Oldukça kullanışlı bir not alma uygulaması. Mobil uygulamalarında ses kaydı ile not ekmek te çok kullanışlı bir özellik. Evernote resim olarak eklediğiniz notlarda ki resim içi yazıları okuyabiliyormuş sanırım ve resmin içinde geçen herhangi bir kelimeyi arattığınızda bu not karşınıza çıkıyor.Bir restorantın kartını,ders programınızı,bir afiş, iş ilanının resmini çekip notlarınıza katabilirsiniz.Böylelikle bu notlara etiket ekleyerek, etiketler üzerinden arama yapabildiğimiz gibi, resim içinde ki kelimeleri aratarakta ilgili notu bulabiliyoruz. Eğer bir tabletiniz varsa el yazınızla ve kaleminizle not alabiliyorsunuz yukarıda dediğim mürekkep notu özelliğiyle. Evernote ile aldığınız notlara ister yalnızca web sitesi üzerinden, isterseniz Evernote kurduğunuz bir bilgisayara hesap bilgilerinizi girerek,istersenizde web tarayıcınıza kurduğunuz eklenti üzerinden ulaşım yapabiliyorsunuz.Evernote’a herhangi bir yerden eklediğiniz içerik Evernote sunucularına gittiğinden hesabınızı her açtığınız yerden notlar senkronize oluyor ve heryerden tüm notlarınıza ulaşmış oluyorsunuz. Evernote programı Linux ve Symbian hariç hemen her platformda çalışıyor.Not almaya cep telefonlarınızdan hatta twitter üzerinden dahi devam edebiliyorsunuz.Programın işletim sisteminize uygun sürümünü Evernote programını buradan indirebilirsiniz… 
Program sizden açılışta hesap oluşturmanızı isteyecek.Evernote’u daha verimli kullanmak için  Chrome eklentisi:
https://chrome.google.com/extensions/detail/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc?hl=tr

Görselle Arama

Google’da Görsel ile Arama Yapmak 










Google’ın sağladığı özellik sayesinde resimleri kelimelerle aramak yerine resim ile arama yapabilirsin. Google’da aramak istediğiniz bir resim var ve tam olarak nasıl arayacağınızı bilmiyorsanız, bu özellik size oldukça yardımcı olabilir. Bu resmin neyi ifade ettiğini bilmiyorsanız ya da arayacağınız resim onlarca kelime uzunluğunda ise Görselle Arama (Search by Image) ile aramak oldukça kolay.

Görselle Arama ile bu resmi kimin yaptığını kolayca bulabilirsiniz.

Yukarı daki kişinin kim olduğunu merak ediyorsunuz. Bir yerde gördünüz ya da ismini anısayamıyorsunuz. images.google.com adresine gidip bu resmi sürüklediğiniz de size doğru sonucu verecektir. Resimde ki şahıs Amerikalı astrofizikçi Carl Sagan’dır. Benzer görsel sonuçlarının yanında wikipedia sayfası ya da alakalı sayfalara yönlendirmeler alabiliyorsunuz. Aynı şekilde bunu bilgisayarınızda bulunan resimleri sürükleyerek de elde edebiliyorsunuz.
Elinizde sadece URL kopyası olan bir resim içinde aynı araştırmayı yapabilirsiniz. URL’sini kopyaladığınız resmi Google’ın görsel sayfasına yapıştırarak aynı sonuçları elde edebiliyorsunuz. Bu pratik arama motoru sayesinde araştırmalarınız daha kısa sürecektir. Ödevler, projeler ve çalışmalar için gerekli olan resimler ya da kaynaklar rahatlıkla bulunacaktır. Aynı şekilde bu pratik sayesinde bir internet sitesinde verilen resmin doğruluğundan ya da orijinal olduğundan emin olabilirsiniz. Kişileri, yerleri, sanat eserlerini aratarak bilginizi genişletebileceğiniz arama seçeneğini Google Chrome ile daha hızlı yapabilirsiniz. 

Google Goggles

Google Goggles: Mobil İçin Görsel Tanıma Uygulaması





















Google Goggles hizmeti uzun süredir var olan ama sürekli geliştirilen bir Google Labs uygulaması.Google çıkış noktası olan ve en çok güvendiği arama sistemini sunduğu tüm hizmetlerin içine entegre etmeyi çok seviyor. Goggles'ta aslında akıllı bir görsel arama, tarama ve tanıma sistemi. Cep telefonunuz aslında Google'ın bir gözü olarak çalışıyor ve size gösterdiğiniz şeyin ne olduğunu tanımaya ve anlamlandırmaya çalışıyor. Sonuçlar İngilizce olarak başarılı olsa da Türkçe için özellikle metin tanıma da fazlaca yol katetmesi gerekiyor. 2 yıl önce tanıtılan ve yavaş ilerleyen bir proje olan Gogglesile neler yapılabileceğinize bir göz atalım. Öncelikle uygulamayı mobil cihazımıza indirmemiz gerekiyor. 
 Adım 1: Android uygulaması Goggles ismiyle Google Play Market'te 1.5 yıldır var olmasına karşın, iPhone uygulaması henüz yeni aktif edildi. iTunes mağazasında Google Search adı altında kullanıcılara sunuluyor. 
 Adım 2: Google Goggles ikonuna tıklıyoruz ve bize hangi hesapla bu servise bağlanmamız gerektiğini sormaktadır. Gmail hesabınız var ise hemen tanımlamasını yapmanız yeterli. 
 Adım 3: Karşınıza koyu bir ekranda 4 farklı ikon çıkacaktır. Sırasıyla bu ikonlar Anlık Görüntü, Sürekli, Resim Yükle, Geçmiş ikonları çıkacaktır. 
 1. Anlık görüntü bölümünde kameranızın o an ne görüyorsa onu tarar ve size bulabildiği bilgileri gösterir. 
 2. Sürekli bölümünde kameranız açık olduğu sürece ekrana takılan ve tanınan her nesne kayıt edilir ve bilgileri gösterilir. 
3. Resim yükle bölümünde çektiğiniz resmi yükleyerek üzerinde çalışma yapabilmenizi sağlar. 4. Geçmiş bölümünde ise aynı arama geçmişi gibi çalışan bir sistem. Eğer arama geçmişi özelliği açık ise hesabınızda, Google taradığınız nesneleri geçmişle de eşleştirerek size daha düzenli ve doğru bir bilgi sunabiliyor. 
 Adım 4: Goggles servisini kullanarak yapabileceklerinizi listeleyelim. 
1. Ürünler üzerinde yer alan barkod ve qrcode taraması yapabilirsiniz. Eğer ürün internet üzerinden satılıyorsa linklerini ya da görsel olarak ürünün kendisini aratabilirsiniz. 
2. Firma logolarını tarayabilir ve ilgili firmanın web sitesine ya da markanın diğer logo görsellerine ulaşabilirsiniz. 
3. Ünlü yerleşim yerlerinde ki tarihi binalar, ünlü ressamların yaptığı portreler ve benzeri Google resim servisinin tanımlayabileceği her nesneyi taratabilirsiniz. 
4. Okuduğunuz kitaptaki bir paragrafı, etikette yazan bir cümleyi taratıp 40 dilde çevirisini gerçekleştirebilirsiniz. (Türkçede henüz doğruluk değerleri çok düşük.) 
5. Kartvizit üzerindeki veya Qrcode içindeki bilgileri rehberinize ekleyebilirsiniz. Kartvizit üzerinde yer alan yazı fontunun Google tarafından tanınması yeterli. 
6. OCR yazılımı olarak kullanabilirsiniz. 
7. 2D resimler: DVD, cd, yağlı boya tabloların bilgilerini elde edebilirsiniz. 
8. Sudoku bulmacasını çözmenizde size yardımcı olmakta. Bu özelliği ne kadar işinize yarar bilemiyorum.
 Google Goggles henüz tam isteneni verebilmiş değil özellikle Türkçe metinlerde. Diğer taraftan sunduğu resim tarama ve ilişkilendirme konusunda ise oldukça başarılı sayılır. Sizlerde mobil cihazınızda kullanarak ve geçmiş bilgilerinizi Google ile paylaşarak bu servisin daha hızlı ve doğru sonuçlar çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz.

KAYNAK:http://blog.tamindir.com/google-goggles-mobil-icin-gorsel-tanima-uygulamasi_656/

Blog tasarımı: blogger.com

Blogger Ne Demek?














Web üzerinde kendi ana sayfanızı oluşturun. Blog'unuzu kendi tarzınızda tasarlayın ve aklınızdakileri paylaşmak için kullanın.Tarzınıza uyan harika bir blog oluşturun. Esnek düzenlerin ve yüzlerce arka plan resminin bulunduğu kullanımı kolay şablonlar arasından seçim yapın veya blog'unuzun CSS'sini ve HTML'sini düzenleyerek tamamen benzersiz bir blog oluşturun. Blog'unuzu bir marka veya işletme ile ilgili olarak kullanıyorsanız kişilerin kolay bulabileceği ve takip edebileceği özel bir alan adı oluşturabilirsiniz. Hedef kitlenizi genişletin Hikayenizi, değer verdiğiniz daha fazla sayıda kişiyle paylaşın. Blogger, Google+'ya sorunsuz şekilde bağlanarak, yeni okuyuculara ulaşmanıza ve yayınlarınızın ilham verdiği görüşmelere katılmanıza yardımcı olur. Google+ Yorumları'nı kullanarak kullanıcıların Google+da blog'unuzla ilgili neler söylediğini görebilir, Google+Toplulukları'nı kullanarak sizinle aynı tutkuyu paylaşan başka kullanıcılar bulabilir, Hangouts'u kullanarak da en sıkı hayranlarınızla yüz yüze iletişime geçebilirsiniz.
Blogger'ın gelir elde etmenize yardımcı olan araçlarından yararlanarak tutkunuzun size para kazandırmasını sağlayın. Kullanıcılarınızla alakalı reklamlar gösterin ve Google AdSense ile para kazanın. Bu ürün hesabınıza entegre haldedir ve kullanımı kolay kontrolleri vardır. Böylece reklamlarınızın nerede yer alacağını ve nasıl görüneceğini seçebilirsiniz. İstediğiniz yerden yayın paylaşın Nerede olursanız olun dünyanın dört bir yanındaki okuyuculara dilediğiniz zaman ulaşın. Blogger 60 dilde ve pek çok ülkede kullanılabilir. Hareket halindeyken aklınıza bir fikir geldiğinde, hemen bulunduğunuz yerden telefonunuzu veya tabletinizi kullanarak yayın paylaşmak için Blogger iOS ve Android uygulamalarını kullanın.

Google Slaytlar

Güzel sunular oluşturun












Google Slaytlar ile, nerede olursanız olun sunu oluşturabilir, düzenleyebilir, sunular üzerinde ortak çalışabilir ve sunum yapabilirsiniz. Tüm bunlar ücretsizdir. Sizin için önemli olan hikayeleri anlatın. Google Slaytlar; çeşitli sunu temaları, binlerce yazı tipi, yerleştirilmiş videolar, animasyonlar ve çok daha fazlası ile fikirlerinize parıltı katar. Tüm bunlar ücretsizdir. Sunularınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın. Avuç içinizden sunu oluşturun, düzenleyin ve sunularınıza erişin. Sunum yapın, kurulumla uğraşmayın. Hikayelerinizi kolayca sunun. Kablolu cihaz kullanmanız gerekmez. Google Slaytlar, Chromecastve AirPlay'i desteklemektedir. Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı sununun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz. PowerPoint ile çalışır. Microsoft PowerPoint dosyalarını açın ve düzenleyin. PowerPoint dosyalarını Google Slaytlarına veya Google Slaytlarını PowerPoint dosyalarına dönüştürün. Bir daha yazılım satın alma endişeniz olmasın. İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile sunularınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak içinçevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmenizveya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir. Siz kullanmaya hazır olduğunuzda Slaytlar da kullanılmaya hazırdır. Tarayıcınızdan veya mobil uygulamayla telefonunuzdan ya da tabletinizden bir sunu oluşturmanız yeterlidir.

Google Tablolar

E-Tablolar

















Google E-Tablolar, verilerinizi renkli grafiklerle çarpıcı bir şekilde sunmanızı sağlar. Yerleşik formüller, pivot tablolar ve koşullu biçimlendirme seçenekleri zaman kazandırır ve sık gerçekleştirilen e-tablo görevlerini kolaylaştırır. Tüm bunlar ücretsizdir. E-tablolarınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın Nereye giderseniz gidin, telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan e-tablolarınıza erişin, e-tablo oluşturun ve düzenleyin. Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı e-tablonun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz. Excel ile çalışır Microsoft Excel dosyalarını açın ve düzenleyin. Excel dosyalarını Google E-Tablolarına veya Google E-Tablolarını Excel dosyalarına dönüştürün.  Bir daha yazılım satın alma endişeniz olmasın. İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile e-tablolarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir. Eklentilerle daha fazlasını gerçekleştirin Eklentileri kullanarak E-Tablolar deneyiminizi daha ileri bir seviyeye taşıyın. Bir sonraki e-tablonuza biraz renk katmak için Styles eklentisini deneyin. Hemen başlayın Siz kullanmaya hazır olduğunuzda E-Tablolar da kullanılmaya hazırdır. Tarayıcınız yoluyla bir e-tablo oluşturmanız veya mobil cihazınıza ilişkin uygulamayı indirmeniz yeterlidir. KAYNAK: https://www.google.com/intl/tr_tr/sheets/about/

Google Dokümanlar

Etkileyici Dokümanlar Oluşturun


















Google Dokümanlar ile, nerede olursanız olun doküman yazabilir, düzenleyebilir ve dokümanlar üzerinde ortak çalışabilirsiniz. Tüm bunlar ücretsizdir. Harflerin ve kelimelerin de ötesinde Google Dokümanlar, metin ve paragrafları kolayca biçimlendirmenize yardımcı olacak akıllı düzenleme ve biçimlendirme araçları ile dokümanlarınıza canlılık kazandırır. Binlerce yazı tipi arasından seçim yapabilir, bağlantı, resim, çizim ve tablo ekleyebilirsiniz. Tüm bunlar ücretsizdir. Dokümanlarınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın Nereye giderseniz gidin, telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan dokümanlarınıza erişin, doküman oluşturun ve düzenleyin. Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı dokümanın eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz. Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı dokümanın eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz. Word ile çalışır Microsoft Word dosyalarını açın ve düzenleyin. Word dosyalarını Google Dokümanlarına veya Google Dokümanlarını Word dosyalarına dönüştürün. Bir daha yazılım satın alma endişeniz olmasın. İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile dokümanlarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir. Eklentilerle daha fazlasını gerçekleştirin Eklentileri kullanarak Dokümanlar deneyiminizi daha ileri bir seviyeye taşıyın. Etiketler ve ad etiketleri oluşturup yazdırmak için Avery Label Merge eklentisini deneyin. Siz kullanmaya hazır olduğunuzda Dokümanlar da kullanılmaya hazırdır. Tarayıcınız yoluyla bir doküman oluşturmanız veya mobil cihazınıza ilişkin uygulamayı indirmeniz yeterlidir.

Hangouts

Google Hangouts













Ekran paylaşımı, aynı doküman üzerinden çalışma, sunum yapma ve aynı anda ortak video izleme özellikleri sunan Google Hangouts ile öğrencileriniz ya da ekip arkadaşlarınızla toplantılar yapabilirsiniz. Hangouts üzerinden seminer ya da konferans gibi aktiviteler düzenleyerek, mekana bağlı kalmadan çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Google Hangouts’u kulLanarak, Skype, Messenger, Whatsapp, Viber, Tango gibi birçok farklı uygulamanın yapabildiklerine tek bir uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz. Google Hangouts tüm mobil cihazlarda çalışabilen bir yapıya sahip olduğundan toplantılarınıza ya da Hangouts üzerinden düzenlenen etkinliklere mobil olarak da katılabilirsiniz. Hangouts’ta olan kişilerle birebir ya da toplu olarak anlık mesajlaşabilirsiniz. Yapmış olduğunuz toplantıları ve yazışmaları kaydederek, belirlediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. KAYNAK: http://innovaktif.com/google-apps-egitim-surumu/

Google Takvim

Google Takvim













Öğrencileriniz ve ekip arkadaşlarınızla paylaşacağınız takvimlerle zamanı daha iyi yönetebilirsiniz. İnternete bağlıyken, öğrencilerinizin ya da ekip arkadaşlarınızın takvimlerine erişerek, programlarınızı düzenleyebilirsiniz.E-posta ile tam entegre olan bu sistem, sizlere çevrimdışı kullanım özelliği de sunar. Çevrimdışı kullanım özelliği sayesinde takvimlerinize ulaşmak için online olmanız gerekmez. Birden çok takvim kullanabilme desteği sayesinde farklı öğrenci ya da öğretmen gruplarıyla oluşturmuş olduğunuz etkinliklerinizi takip edebilirsiniz. Tüm kaydetmiş olduğunuz toplantılar ve etkinlikler SMS ve mobil uygulayıcılar üzerinden belirlediğiniz zaman aralığında sizlere hatırlatılır. E-posta ile tam entegre yapısına sahip olan takvimlerle kolay, güvenli ve esnek çalışma imkanına sahip olursunuz.

Gmail

Google E-Posta














(Gmail) 420 milyon aktif kullanıcının tercih ettiği bir e-posta arayüzünü kendi alan adınız altında kullanabilirsiniz. Web taban ya da özel mobil uygulama üzerinden erişilebilir olan bu sistem ile kullanıcı başına 30GB depolama alanı desteği alırsınız. Pop3, IMAP ile e-posta istemci desteği istediğiniz e-posta programlarını (outloook, hotmail, thunderbird,livemail vb.) kullanabilirsiniz. Bu mail programlarının hepsi gmail alt yapısı ile çalışır. E-postaya tam entegre olan doküman ve sohbet özelliğiyle daha etkin çalışabilirsiniz. Çevrimdışı çalışabilme becerisi sayesinde öğrencileriniz ya da siz internete bağlı kalmadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Reklam barındırmayan yapısı sayesinde gereksiz bildirimler almazsınız. Yerleşik ve etkin spam filtresi ile e-postalarınız daha güvendedir. Gelişmiş ve hızlı bulut merkeziyle bilgileriniz güvenli olarak saklanır. KAYNAK: http://innovaktif.com/google-apps-egitim-surumu/

Google Drive

Google Drive nedir? Günlük işlerimizde bize ne sağlayabilir?















Google Drive Google’ın bulutta dosyalarınızı saklamak için sağladığı 30 GB’lık web alanıdır. Isteğe göre bu kapasite ek depolama alanı satın alınarak arttıtılabilir. Bu alanı 100 GB’a çıkartmak için senelik 25$ harcamanız yeterli.(Nisan 2014) Önümüzdeki günlerde aynı fiyata bu kapasitenin çok daha fazla almanız mümkün olacak. Google’ın 2012 yılında devreye aldığı bu servis sayesinde cihaz bağımsız, Internet bağlantısı olan ya da olmayan(offline özelliği) yerlerden dosyalarınıza ulaşıp görüntüleyebilir ve değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz. Tekrar Internet’e bağlandığınızda bu değişiklikler otomatik olarak senkronize edilecektir. Yoğun e-mail ve dosya trafiği yaşadığımız son dönemde dosyalarınızı Google Drive servisi üzerinde tutarak mobil cihazlarınızdan, tablet veya dizüstü bilgisayarınızdan bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ofis bilgisayarınızda çalıştığınız bir dosyaya servis aracında akıllı telefonunuza yüklü uygulamasından ulaşıp görüntüleyebilir ve değişiklikler yapabilirsiniz. Sonrasında çalışma arkadaşlarınızdan geri bildirim almak için onlarla paylaşabilir ya da onların da yorumlarını eklemesi için davet edebilirsiniz! Bu sistem ile her cihaz zaman ve mekan bağımsız olarak ofisiniz, çalışma alanınız haline geliyor! Sıkça karşımıza çıkan bir sorun da e-mail ile gönderemeyeceğimiz bir dosyanın, resmin ya da videonun karşı tarafa ulaştırılmasıdır. Google Drive bu konuda da yardımcı oluyor. Dosya ya da dosyaları Google Drive’a web arabirimi ya da masa üstü uygulaması ile kolayca yükleme yapıp, karşıdaki kişiye paylaştırmak yeterli olacaktır. Sunumunuzu yüklediğiniz dizüstü bilgisayarı evde unuttunuz; hiç sorun değil! Herhangi bir laptopdan ya da mobil cihazdan kolayca ulaşabilirsiniz. Örneğin yanınızda hiçbir cihaz yok. Eğer ortamda bir iPad var ise kolayca kendi hesabınıza bağlanıp dosyanıza ulaşabilirsiniz! iPad’inizden sunum yapmak artık çok kolay! Kendinize e-mail atmanıza gerek yok; dosyalarınızı Google Drive’a yükledikten sonra gerek uygulaması, gerekse de web arabiliriminden kolayca ulaşıp, sunumunuza başlayabilirsiniz. Tercihinize göre Internet bağlantısı olmadan da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sunum yapacağınız ortamda Apple TV var ise hiçbir kablo bağlantısına gerek kalmadan tüm Apple cihazlarınızdan “Airplay” özelliğini kullanarak hemen sunumunuza başlayabilirsiniz. iPhone’nunuzdan sunum yaparak çevrenizdekileri şaşırtabilirsiniz! Bu özellik sayesinde kablo trafiğini engellemenin yanında projektör bağlantıları için gerekli olan adaptörlerle de vakit kaybetmemiş olursunuz. Çalışma ortamlarına “dosyayı nereye kopyalamıştım?” derdine de deva olan Google Drive’ın gelişmiş arama özellikleriyle istediğiniz bilgiye ve dosyaya saniyeler içinde ulaşıp, istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Google Drive okul ortamlarında özellikle öğretmen-öğrenci dosya paylaşımlarında kullanılabileceği gibi aynı zamanda yönetimsel fonksiyonların da hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesine büyük katkı sağlayacaktır. Sınıflarınızda iPad, Apple TV ve Google Drive üçgenini mutlaka deneyin!